UNO (Four Colors)

Four Colors
START SPILLET
GRATIS SPIL / KORTSPIL / Four Colors
 • DEL

UNO Online - Prøv det sjove kortspil

UNO er et hyggeligt internetbaseret kortspil du kan slappe af med. Prøv at spille UNO online her hos BOOM helt gratis.

Hvis du allerede kender alt til UNO så kan du bare gå i gang med spillet, men hvis du lige skal have genopfrisket de sjove UNO regler så har vi skrevet en fin UNO guide til dig.

 

Hvad er UNO spillet?

Det klassiske UNO spil består af forskellige korttyper du bør kende når du skal spille gratis UNO Online og ønsker at vinde over de andre spillere 😉 Helt overordnet består UNO af kort i 4 forskellige flotte farver, Blå, Gul, Rød og Grøn, og de findes i særlige udgaver der har forskellige vigtige funktioner. Længere nede på siden forklarer vi disse egenskaber.

 

Følgende UNO kort er med i kortspillet

 • 19 stk. Blå kort – fra 0 til 9
 • 19 stk. Gule kort – fra 0 til 9
 • 19 stk. Røde kort – fra 0 til 9
 • 19 stk. Grøn kort – fra 0 til 9
 • 8 stk. “Spring over kort” – to af hver af de fire farver.
 • 8 stk. “Retningsændrings kort” – to af hver farve.
 • 8 stk. “Træk to kort” – to af hver farve.
 • 4 Joker kort
 • 4 Joker – “træk fire kort”

Inden spillet startes så blandes alle kortene og de farverige UNO kort uddeles med 7 kort til hver spiller og det øverste kort i den resterende stak vendes, og dette kort definerer begyndelsen på “afsmidningsbunken” – Læs videre for at forstå de officielle UNO regler.

 

UNO Regler – Husk at sige UNO!

Når alle spillere har fået deres 7 kort så gælder spillet om at man kommer af med alle sine UNO kort så hurtigt som muligt og dette kan ske på følgende måde:

Hver spiller skal nu smide et kort der matcher tallet ELLER farven på det øverste kort i “afsmidningsbunken” – Den første spiller kan også vælge at smide et af sine ‘Specialkort’ (mere om disse kort senere) – Hvis man ikke har et kort der kan smides så skal man trække et kort fra bunken, og dette forøger så ens UNO hånd, dette skal du derfor prøve at undgå! – Det er tilladt at smide det nye kort med det samme hvis det passer ind i “afsmidningsbunken”. 

Spillet starter efter tur i urets retning, men retningen kan senere ændres via “Retningsændrings kort”.

For at vinde kortspillet skal man som sagt af med alle sine kort på hånden, men meget vigtigt er det at huske denne sjove UNO detalje – Når en spiller sidder tilbage med ét kort skal du huske at sige UNO!, hvis dette glemmes så kan andre spillere påpege det og spilleren får en straf og skal nu tage 3 nye kort op fra bunken!! – Dette kan være meget træls, så husk derfor altid at sige UNO!

Hvis du slipper afsted med at have ét kort uden at sige UNO, fordi de andre spillere sidder og ‘sover’ så er det bare fint, det giver altså ingen automatisk straf.

UNO Specialkort og deres betydning

Det der gør UNO Online så sjovt er specialkortene, som kan ændre spillet fuldstændigt.

 • “Træk to kort” – Dette kort giver den næste spiller en ‘gave’ – Tag du lige to ekstra kort op fra bunken kammerat!
 • “Spring over kort” Den næste spiller mister sin tur, dog kan han/hun spille det samme kort og neutralisere dette på den måde.
 • “Retningsændrings kort” Når dette kort viser sig så ændres spilleretningen og alt bliver nu vendt på hovedet, ganske sjov UNO detalje.
 • “Joker kort” – Dette kort er jeg vild med, fordi med dette kort man kan skifte til lige den farve man vil, så det er godt at bruge hvis du har en idé om hvilket kort din modspillere sidder tilbage med, hvis du tænker de har gule og grønne kort så er det dejligt at skifte over til rød.
 • “Joker Træk 4 kort” Dette kort er det stærkeste i spillet og bør bruges med omtanke – Kortet kan nemlig både skifte farve og den næste spiller skal tage 4(fire) UNO kort op fra bunken!

UNO Online Spil – Sådan tælles der point

Når i har fundet en vinder skal der tælles point – Dette kan gøres på flere måder f.eks. hvor det gælder om at nå 500 point først.

I denne version tæller hver spiller sine tilbageværende kort op ud fra disse kategorier af kort:

 • Kortene 1 til 9 giver point svarende til deres værdi (9’er giver altså 9 point) .
 • 20 point for hvert special kortene: “Spring over” – “Retningsændring” – “Træk to kort”
 • 50 point for hvert Joker kort.

Den samlede sum gives så til vinderen af spillet og et nyt spil kan startes. Du kan spille det helt gratis i min internet UNO version her på BOOM!

Læs mere
Læs mindre

UNO - Ofte stillede spørgsmål og svar

1️⃣ Hvad er UNO?

UNO er et hurtigt og sjovt kortspil der går ud på at komme af med alle sine kort først. Der er 108 kort i et UNO-spil, og hvert kort har en farve og et tal. Der er fire farver: rød, gul, grøn og blå.

2️⃣Hvem har opfundet UNO?

UNO er et kortspil opfundet af Merle Robbins i 1971. Spillet blev produceret i Robbin's garage og solgt i hans skobutik, indtil han solgte rettighederne til Mattel i 1978. UNO er siden blevet et populært kortspil verden over.

3️⃣ Hvilke farver og tal findes der på UNO kortene?

Der findes fire farver på kortene i UNO: rød, gul, grøn og blå. Hver farve har nummererede kort fra 0 til 9. Derudover findes der også 20 specielle kort: "skift retning", "spring over", "dobbel" og "vælg farve". Der findes fem af hver af de specielle kort i spillet, så der er i alt 20 specielle kort. Et UNO-spil består altså af i alt 108 kort.