GRATIS SPIL / SUDOKU
  • Sudoku online - Spil gratis og styrk din hukommelse hos BOOM

Sudoku online i forskellige sværhedsgrad. Træn din hjerne med hele sudokuen.

Gratis Sudoku – God Hjernegymnastik!

Sudoku har jeg vi været vilde med siden vi hørte om det helt tilbage i 1986 hvor teamet besøgte Kyoto I Japan. Husker tydeligt at vi blev præsenteret for Sudoku spillet mange steder i byen. Den dag i dag spilles Sudoku både på internettet her på siden. Nogle gange er der Sudoku plader i avisen. Gratis sudoku og andre fantastiske bræt og kort spil der udfordrer hjernen har altid fyldt meget hos os. Vi er sikre på at daglige Sudoku løsninger er med til at holde din hjerne ung og skarp.

Hvis du ikke kender til Sudoku eller hvis du mangler nogle gode Sudoku strategi tips så har vi en masse god information klar til dig her på Sudoku sektionen, du vil også kunne prøve Su-do-ku spillet helt gratis så du kan afprøve de tips og tricks du lærer her i artiklen.

Sudoku er en forkortelse af det Japanske udtryk “Sūji wa dokushin ni kagiru” – Som betyder, “hvert tal er begrænset til én enkelt tilstedeværelse.” – Hvad de mener med det kan du læse mere om herunder.

Hvis du er erfaren Sudoku spiller vil du have oplevet at sidde fast i et spil hvor du bare ikke kan komme videre uanset hvad du gør, dette er frustrerende men også det der gør spillet så godt, for når først du har løst gåden vil du sidde tilbage med en dejlig følelse.

Som i online Mahjong, findes der også online spil strategier for Sudoku som kan hjælpe dig til at forbedre dit spil. Husk øvelse gør mester, ingen er blevet Sudoku-mester natten over, det kræver tid og timer sammen med spillet.

Hvordan spiller man Sudoku (find hvert tal)

De fleste nybegyndere bliver forvirrede når de ser deres første Sudoku plade, nogle firkanter med lidt tal, det kan være svært at gennemskue at dette simple layout indeholder så stor en kompleksitet og underholdningsværdi. Giv dig god tid og du vil kunne løse sudokuen.

Hvordan spiller man Sudoku? (Regler for begyndere). Tablet og pc.

Hvordan spiller man Sudoku? (Regler for begyndere). Tablet og pc.

Simpelt fortalt går Sudoku ud på at udfylde et 9×9 kvadratsystem – 9 store kvadrater med 9 mindre kvadrater indeni, disse kvadrater har nogle få tal udfyldt i forvejen (kommer an på sværhedsgraden)

Når du udfylder et tal i et kvadrat skal både kvadratet men sandelig også hele rækken/kolonnen som tallet befinder sig i gå op på den måde at alle tal fra 1-9 kun optræder én gang.

Sudoku rækkerne og kolonnerne

Sudoku rækkerne og kolonnerne går hele vejen igennem spillepladen så du skal både få 1-9 til at gå op inde i hvert 3×3 kvadrat men også udenfor dette kvadrat. Så det er med at tænke sig godt om i Online Sudoku for det kan tage lang tid at gennemskue løsningen, ofte er man lige ved at have løst Sudoku’en men så finder man ud af at man har brugt sit ønskede tal to gange og må starte forfra!

Forskellgie varianter af Sudoku spillet

Der findes mange varianter af Sudoku, nogle er lettere og mindre fra 6×6 felter, og andre et store og meget svære som feks 25×25 celler, det er lidt som med Mahjong hvor størrelsen på spillepladen og felterne ændrer på det matematiske udfald.

Her fokuserer vi på 9×9 varianten af Sudoku da det er et at de mange Sudoku-spil du kan spille gratis online her på siden så det er lettere at forholde sig til disse Sudoku råd når du kan afprøve dem direkte spillet.

Hvordan vurderes sværhedsgraden på Sudokuen?

Når spillet startes er nogle af de tomme felter udfyldt, hvis kun meget få af tallene er udfyldt stiger sværhedsgraden meget da man skal tænke meget frem for at få spillet til at gå op. Man kan vurdere et Sodoku spil fra 1-5 hvor 5 er sværest, og det klassiske sudoku spil er vurderet til ca 3,5 på denne Sudoku skala. Sudoku er et matematisk spil som sætter din logiske sans på hård prøve.

Sudoku sværhedsgraden bestemmes ud fra mængden af tomme felter. Spil uden download.

Sudoku sværhedsgraden bestemmes ud fra mængden af tomme felter. Spil uden download.

Sudoku er effektiv hjernegymnastik

Vi kender alle det med at dagligdagens trivielle gøremål kan give en slap følelse i kroppen og det samme gælder vores hjerne, hvis hjernen ikke trænes så bliver den slap og blodet løber langsommere hvilket gør beslutningsprocesserne mindre effektiv – Efter vi startede med Sudoku træning kan jeg tydeligt mærke forskel og det er en god følelse. At træne hjernen er en god grund til at bruge tid med Sudoku mental træning. Der er foretaget flere videnskabelige studier der påviser disse anekdotiske oplevelser af mental fremgang efter Sudoku spil.

Hvordan startes et nyt spil Sudoku?

Al begyndelse er svær, men som i Mahjong er netop starten utrolig vigtig, det er med at få placeret de første tal korrekt da det vil få stor betydning for din Sudoku.

Da nogle af tallene er udfyldt automatisk som del af spillet kan det være svært at få placeret de første nye tal, i vores spil kan man lave det man kalder Sudoku noter. Vi anbefaler du bruger udelukkelsesmetoden for at finde ud af hvad der er korrekt placering af et tal.

Sudoku for nybegyndere

Er du allerede overvældet af spillet så kan du også starte i det mindst mulige område. altså 3X3 – her kan du træne i at se hvilke tal der mangler uden at kigge på spillepladens samlede rækker og kolonner. Det kan give dig en forståelse af Sudoku spillets finurligheder.

Ulempen ved denne fremgangsmåde er at når du begynder at udfylde flere 3×3 felter så vil det være nødvendigt at gå tilbage og rette andre felter for til sidst at få Sudoku’en til at gå op.

Kan en Sudoku løses uden at gætte sig frem?

Sudoku er anderledes end spil som online minestryger spil hvor en andel af udfaldet baserer sig på held og tilfældigheder – I Sudoku er der én bestemt måde hvorpå gåden løses, så kun en nybegynder vil prøve at gætte sig frem til en løsning. Den korrekte måde er at løse Sudoku’en på er ved at anvende nogle af de metoder her fra Sudoku guiden. Faktisk vil det at gætte for meget kunne spænde ben for dig selv på den længere bane. Det er altid bedre at træne hjernen til at kunne ‘scanne’ rækkerne og kolonnerne for 1-9 tallene – lidt på samme måde som hvis du kigger på din bon nede i supermarkedet, her er vi alle mestre i at spotte afvigelser på nul komma fem 

Sudoku - Ofte stillede spørgsmål

1️⃣ Kan en Sudoku have flere løsninger?

Nej en Sudoku har kun én løsning, hvis du finder en Sudoku med 2 løsninger så er der gået noget galt og der er nok sat et tal to steder uden det er blevet opdaget. Jeg prøvede dette i Kyoto i ’80erne for dengang blev Sudoku’erne skrevet i hånden og typisk for de meget ærekære Japanere så blev Matsumoto meget flov over at have lavet denne fejl så vi fik gratis mad og drikke på hans restaurant og meget dybe buk da vi forlod restauranten. Den dag i dag skabes Sudoku’en på en computer og meget sjældent opstår der her den type problemer.

2️⃣ Hvad gør jeg hvis sidder fast i min Sudoku?

Selv den bedste Sudoku løser vil komme i denne ulidelige situation hvor intet synes at kunne gøres for at få Sudoku’en til at gå op, hvis det virkeligt er tilfældet så er det med at starte forfra med et nye spil og ikke ærgre sig for meget om det spil det ikke gik op. Når man spiller Online Sudoku har man den fordel at man kan starte forfra uden at det koster noget som helst.

3️⃣ Hvorfor er Sudoku så godt at spille?

Ofte er et nyt spil Sudoku også en måde at tvinge en til at se på et nyt perspektiv, vi kender alle dette fra vores personlige liv, men det gør sig også gældende inden for matematik og gåder. Det er meningen at Sudoku skal være et sjovt og udfordrende spil og hvis spillet var for let ville det ikke have opnået den store popularitet da det netop er i udfordringen den gode oplevelse ligger.

4️⃣ Hvad er Sudoku i enkle vendinger?

su-do-ku sü-ˈdō-kü : Er et tænke-spil, hvor manglende tal skal udfyldes i et gitter af 9 gange 9 felter, der er opdelt i 3 gange 3 felter, således at hver række, hver kolonne og hvert felt indeholder tallene 1 til 9.

5️⃣ Er Sudoku en færdighed eller held?

At lære at spille Sudoku er en færdighed, der ikke involverer held eller tilfældige chancer - de bedste spillere kender spillets grundprincipper, de ved, hvordan man analyserer et Sudoku-gitter, og de ved, hvordan man anvender en streng vision og tankeproces til Sudoku-løsningsteknikker.